Skip to content Skip to footer

Veroučno leto 2022/2023

Z veroučnim letom bomo začeli v nedeljo, 11. septembra s sveto mašo ob 10. uri.

Vpis k verouku

Vpis v veroučno šolo bo potekal v petek, 9. septembra: od 9h do 11h in od 16h do 18h. 

Veroučne knjige si lahko tudi sposodite ob vpisu, dokler so na voljo. Tisti, ki imate sposojene knjige in jih še niste vrnili ,jih vrnite pri vpisu. Če komu ostajajo doma veroučne knjige in jih ne potrebuje več, jih lahko prinese, da so na voljo za izposojo. Izposoja knjig je brezplačna.

  VPIS-V-PRVI-RAZRED-VEROUKA-2022-23

Veroučni urnik

Mladinska srečanja

Mladinska srečanja: petek ob 19h – začetek 1. oktober

Pravila veroučne šole Kranj Zlato polje

Pravila veroučne šole Kranj Zlato polje
Z vpisom v naslednji letnik se predpostavlja, da starši upoštevajo naslednja veroučna pravila:

OBISK: Reden obisk veroučnih ur. V primerih brezbrižnega zamujanja lahko katehist pošlje otroka domov z neopravičeno uro.

DISCIPLINA: Za opravičen izostanek se šteje: bolezen, družinski dopust… Za odsotnost starši napišejo pisno opravičilo v štirinajstih dneh od dneva odsotnosti. Če otrok z neprimernim vedenjem redno moti uro, ga katehet lahko pošlje iz razreda (neopravičena ura). Starši mi boste zaupali gsm številko in e-naslov za morebitna obvestila glede verouka.

DOMAČE NALOGE: K vsaki uri so otroci dolžni prinesti BOGOSLUŽNI ZVEZEK, DELOVNI ZVEZEK z narejeno domačo nalogo, pisalo in knjigo. V primeru odsotnosti se pozanimajte pri otrocih ali katehetu o nalogi. Če otrok ne prinaša potrebnih stvari, ga katehist pošlje domov, ura pa velja kot neopravičena. Od 5. razreda naprej je poleg nalepljenega listka v BOGOSLUŽNEM ZVEZKU potrebno napisati tudi odgovor.

OBISK NEDELJSKIH IN PRAZNIČNIH SVETIH MAŠ: Če ste bili pri sveti maši v župniji, kjer ne delijo liturgičnih listkov, potem starši napišite, kje ste bili pri sveti maši, in se podpišite. Opravičila, češ da nismo bili pri maši zato, ker smo imeli družinsko praznovanje ali obisk, so milo rečeno čudna. Obveznost nedeljske svete maše velja za vse krščene! Otrok se na zakramente pripravlja v naši župniji, zato naj, če le more, bogoslužje redno obiskuje v domači župnijski cerkvi.

Erik Švigelj, župnik