Skip to content Skip to footer

Pravilnik o zasebnosti

Splošni pogoji uporabe spletnega portala in omejitev odgovornosti

Definicije pojmov

Lastnica, skrbnica in upraviteljica spletnega mesta in domene zupnija-kr-zlato-polje.rkc.si. Spletno mesto predstavljajo vse strani in podstrani v okviru naslova zupnija-kr-zlato-polje.rkc.si .

Uporabnik spletnega mesta je posameznik, ki obišče spletno stran na spletnem mestu zupnija-kr-zlato-polje.rkc.si .

Sprejem splošnih pogojev

Uporabnik je zavezan k upoštevanju splošnih pogojev. Uporabnik z uporabo spletne strani zupnija-kr-zlato-polje.rkc.si sprejema splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen ter da se z njimi strinja.

Omejitev odgovornosti

Lastnica ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in so jih posredovale tretje osebe ali ustanove.

Lastnica ni odgovorna za kakršno koli škodo na strojni opremi uporabnikov, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (npr. računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov, ipd.).

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Lastnica ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave, prisotne na portalu.

Uporaba osebnih podatkov ter varovanje zasebnosti

Lastnica je zavezana k varovanju osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Lastnica jamči, da bodo na internetu zbrani podatki namenjeni izključno uporabi za anonimno statistično analizo obiska strani.

Lastnica bo s pridobljenimi podatki o uporabnikih ravnala v skladu z veljavno zakonodajo in navedenimi splošnimi pogoji.

Piškotki

Spletna stran zupnija-kr-zlato-polje.rkc.si za svoje delovanje uporablja piškotke (ang. cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se hranijo na napravi, s katero obiskovalec dostopa do spletne strani. Z njihovo pomočjo si lahko stran zapomni podatke o uporabniku ali nastavitve, ki si jih je obiskovalec izbral.

Na strani zupnija-kr-zlato-polje.rkc.si uporabljamo lastne piškotke za upravljanje s stranjo ter za meritve obiskanosti spletne strani (uporabljeni piškotki izvirajo iz domene .zng.si). Več o tem, kako delujejo piškotki za zbiranje statistike obiskanosti, si lahko preberete na spletni strani Google Analytics.

Kršitve

V primeru kakršnih koli kršitev obstoječe zakonodaje ali splošnih pogojev, sme lastnica posredovane osebne podatke, vključno z IP naslovom, uporabiti z namenom preprečevanja prihodnjih kršitev in sanacije posledic kršitve.

Prepovedan je vsak poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev aktivnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema lastnice.